Baby uitzetlijst top 10

Er zijn vele lijstjes op internet te vinden met wat je allemaal nodig zou hebben. Wat voor jou werkt, daar zal je zelf achter komen, maar hieronder staat mijn top 10 met favorieten, die je niet zo vaak op de bekende lijstjes ziet staan. 

* Dr. Brown's melkfles: voor mij op nummer 1 omdat het na het gebruik van deze fles zoveel beter ging met de buikkrampjes. Bijna alle fabrikanten beweren dat de flessen helpen tegen buikkrampjes, maar in de praktijk kan ik alleen van deze fles zeggen dat het echt zo is.

 

* In combinatie met de Dr Brown's melkfles zijn hebben wij ook voor biologisch melkpoeder gekozen. Het geven van de fles was niet onze eerste keuze, maar we deden onze zoon er wel een groot plezier mee. Er komt een hoop op je af vlak na de bevalling en daar kwam bij ons een kind bij kijken wat niet aan de borst wilde. Na een paar dagen van aanleggen, huilen, kolven en vingervoeding geven, begon ik me af te vragen of ik graag borstvoeding wilde geven voor mijn zoon of voor mezelf. We zijn toen gestopt met het kolven en de vingervoeding en deden onze zoon een groot plezier met zijn flesje. Omdat dit dus niet het plan was, hadden we geen voeding en huis en werd er even snel een bus Nutrilon gehaald. Pas veel later zijn we overgestapt op Hipp voeding, waarna de krampjes dus gelukkig een stuk minder werden.  

 

* Nog zo'n strijd die je in het begin voert is het aankleden van je baby. Met het zweet op je voorhoofd probeer je die piepkleine rompertjes over het hoofdje te krijgen om vervolgens twee armpjes door de mouwen te wurmen. Wat een uitkomst boden de rompertjes met overslag, waar ik er bij puur toeval ook een paar van had. Ik vraag me echt af waarom ze niet alle rompers in kleine maatjes met overslag maken.

 

*Dan een heel handig apparaatje waar ik nog nooit van gehoord had: de neus aspirator. Hiermee zuig je gemakkelijk snotjes uit het neusje van je baby die zo weer vrij kan ademhalen. Gewoon te koop bij de drogist. We hebben heel wat doosjes opzetstukjes verbruikt ondertussen.

 

Het voedingskussen zal je wellicht al bekend zijn, omdat het op veel uitzetlijsten staat. Helemaal terecht. Ik had mijn voedingskussen al vroeg in de zwangerschap aangeschaft omdat ik er stiekem altijd wel lekker mee zou willen slapen. Manlief is hier iets minder enthousiast over dus zodra de baby geboren is, krijgt het kussen een andere functie als ondersteuning bij het geven van borstvoeding/de fles of met een waskussenhoes erom als kussen voor de baby.

 

* De hangmat/draagzak heeft ons ook heel wat rust gegeven in die eerste zware maanden. Als hangmat hebben wij het niet gebruikt maar Teun heeft hier wel heerlijk in om mijn of pappa's nek gehangen. Er is wat ophef over dit soort draagzakken op internet te vinden, maar zoals met alles moet je ook met deze draagzak verstandig omgaan. Dat wil zeggen dat je de luchtweg naar je kind altijd vrij houdt. Voor onze tweede die nu op komst is ga ik het met een draagdoek proberen, omdat dit me iets comfortabeler lijkt en ik met een baby en een dreumes op pad zal moeten. 

 

* Sockon's zijn inmiddels ook bij Prenatal te krijgen, maar toen ik Teun net had, waren ze nog niet zo bekend. Het zijn een soort oversokken die ervoor zorgen dat de sokken van je kind niet de hele tijd uitgaan.

 

* Er zijn verschillende soorten luieremers te koop en welke moet je nou hebben? Mijn ervaring is dat goedkoop, duurkoop is. Je kan natuurlijk de luiers gelijk in de afvalemmer doen, maar dat gaat wel gelijk stinken (tenzij je buiten een grijze container hebt staan). Wij kozen eerst voor de Tommee Tippee, wat me ideaal leek vanwege het zakjes systeem. Het werkte ook goed en de emmer was niet duur, maar die zakjes gaan je een vermogen kosten! Snel overgestapt op de duurdere Diaperchamp waar gewone vuilniszakken in kunnen.

 

* Een voetenzak en of wikkeldeken. Op de een of andere manier had ik hier ook nooit aan gedacht, maar ze zijn echt onmisbaar. Hierin houdt je kleine het heerlijk warm zonder dat je iedere keer een vestje/jasje aan hoeft te doen. Bovendien hebben ze uitsparingen voor in de autostoel of later in de kinderwagen. Let er op bij een wikkeldeken dat je deze ook dicht kan knopen of drukken aan de voorkant en of er een flap aan de onderkant zit zodat de voeten er ook lekker warm in blijven.

 

* Nummer 10 op deze lijst is onze Babybjorn wipper. In veel wippers kan je kindje tot ongeveer 6 maanden en dat is net de leeftijd dat ze het juist erg leuk gaan vinden in de wipstoel, omdat ze deze dan zelf in beweging kunnen krijgen. In de Babybjorn wipper kan je kindje veel langer zitten, waardoor de meerprijs het waard is.