City trips

Soms moet je er even tussenuit als pappa en mamma. Hieronder een paar leuke ideeën.

Leipzig

 

 

Een stad vol historie en traditie en klassieke muziek, maar ook heel hip en trendy. Leipzig wordt ook wel het nieuwe Berlijn genoemd. Je kan hier goed uitgaan (van Bach concerten tot hippe bars, voor ieder wat wils), heerlijk winkelen en in de omgeving van Leipzig vind je ook nog eens verschillende meren om recreëren.

Een echte aanrader!

 

Je kan met een overstap vliegen naar Leipzig  of met de trein. Ook vliegen op Berlijn is mogelijk en dan in ongeveer anderhalf uur met de trein door. Ander idee: combineren met Dresden, hier vlieg je rechtstreeks heen met KLM.

 

 

Dubai

 

 

Ook Dubai is een fantastische city trip. Beste reistijd is van oktober tot mei. In de zomermaanden heb je temperaturen van 40+ en in januari/februari zijn er af en toe stevige regenbuien. Maak je city trip extra speciaal met een woestijnsafari. Ik heb 1,5 jaar met plezier in Dubai gewoond.

 

In 6 uur vlieg je naar Dubai (7 uur terug( en het tijdsverschil is in de zomer 2 uur en in de winter 3 uur. Er zijn verschillende lijndiensten. Vlieg je met Emirates dan ga je met de A380.

 

 

 

Sevilla

 

 

Dompel je onder in Spaanse sferen in Sevilla, hoofdstad van Andalusië. Ontdek de flamenco en de Moorse bouwstijl en vergeet niet te shoppen bij de bekende Spaanse merken die hier goedkoper zijn. Geniet van de heerlijke tapas en het prachtige Alcazar paleis.

 

 

 

Je kan rechtstreeks naar Sevilla vliegen met Vueling. Een andere optie is via Barcelona of Madrid.