· 

Kraamtijd

Het is al een tijdje stil op mijn site en op Facebook. De laatste weken van mijn zwangerschap kwam ik er al niet meer aan toe veel te schrijven en nu Gijs er dan eindelijk is al helemaal nietmeer.Tijd dus voor een persoonlijke update wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is! 

Op 31 januari was het dan eindelijk zo ver en werd onze zoon Gijs geboren. ‘s Nachts had ik al wat weeën, maar die had ik al weken dus nam ik ze niet zo serieus. Toch uiteindelijk om half 7 maar uit bed gegaan en toen begonnen de weeën toe te nemen. Om half negen de verloskundige gebeld en om kwart over 11 was Gijs er al. Een snelle bevalling dus, al voelt dat niet helemaal zo met al die voorweeën. Het ging anders dan met Teun. Met Teun kwam ik in een enorme weeënstorm terecht en had ik ook flinke persweeën. Bij Gijs werd het echter ineens vrij stil toen ik mocht gaan persen. De verloskundige wilde me al terug naar bed sturen van de baarkruk af, maar toen ging er bij mij een knop om. Terug naar bed voelde niet goed dus ik besloot op eigen kracht te gaan persen. Ik was er ook helemaal klaar mee. Alle voorweeën en weeën deden me zo herinneren aan de pijn van de eerste bevalling dat ik nog maar een ding wilde: eruit met die baby! Gelukkig ging dat vlot, ondanks dat Gijs een flinke baby was bij zijn geboorte van 4100 gram. Wat was en ben ik blij dat hij er is!

Inmiddels zijn we alweer wat weken verder en alhoewel het ontzettend druk is met 2 van die kleintjes en we echt wat slaap tekort komen, zijn we dolgelukkig. Het gezin is nu compleet. We hebben al heerlijk kunnen wandelen met z’n 4en. Met dank aan de buggypod.
Het is wel even goed nadenken met alles. Zo stond ik laatst klaar met Gijs in de draagdoek om naar buiten te gaan, maar kon ik op die manier Teun niet meer aankleden. Dit geldt ook voor debuggypod,want uitgeklapt komen we de voordeur niet uit en de speeltuin niet in. Daarnaast gebeurd altijd alles tegelijk. Zo wil Teun altijd eten als Gijs een poepluier heeft en andersom. Beide heren krijgen een lesje in geduld op deze manier.

Gijs is een rustige baby, dat scheelt. Hij slaapt veel en huilt alleen als er iets is. De borstvoeding was erg vermoeiend voor hem en ook voor mij, maar inmiddels gaat hij goed aan de fles. Met een dreumes erbij was het erg veel gevraagd om ook nog te kolven dus dat is afgebouwd naar 2x per dag. Zo houd ik ook nog tijd over om leuke dingen met m’n zoons te doen.

Behalve dat ik af en toe met de handen in m’n haren zit en rechtop in slaap val, gaat het met mij verder ook goed. Ik heb zelfs al een eerste ritje op de racefiets kunnen maken. Doordat ik de hele dag loop te rennen en te vliegen, voel ik me topfit. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0