· 

L'Occitane Adventskalender

Nu de decembermaand is aangebroken, kunnen we aftellen naar de kerst en het nieuwe jaar. Ik heb dit jaar voor het eerst een adventskalender om dit te doen. Adventskalenders zag je tot een paar jaar geleden bijna niet in Nederland, maar zijn nu helemaal hot. Ik vind het een soort schoentje zetten voor volwassenen. Elke dag weer spannend wat er achter het luikje zit. 

 

Er is heel veel keus in adventskalenders. Ik koos voor de L'Occitane klassieke adventskalender (49,-) omdat het me leuk leek een aantal van hun producten te proberen. Er is ook een luxe variant, maar die is 2x zo duur. Je krijgt bij L'Occitane wel altijd nog een gratis gift setje bij je aankoop (aan voorwaarden gebonden) en samples, dus eigenlijk is het proberen al een beetje begonnen.

Op dit moment ontvang je met de code: LOUYETU een leuk setje met 2 handcremes en 3 vergulde ringetjes van LÕU.YETU bij besteding vanaf 15,-. Weer een mooi cadeautje voor onder de kerstboom erbij.

 

Wat er uit de adventskalender tevoorschijn komt, is natuurlijk het leukst als het nog even een verrassing blijft. Helaas is het niet moeilijk van tevoren achter de inhoud te komen. Ik heb wel globaal gekeken of de inhoud me aantrok, maar heb de pagina toen snel weggeklikt. Als je het leuk vindt om met mij de inhoud te ontdekken dan kan je me volgen op Instagram. Ik zal er vanaf vandaag elke dag een foto opzetten met wat er uit de kalender tevoorschijn komt.  

 

Vandaag was dat de Cherry Blossom douchegel. Een geur die ik altijd heerlijk vind. Er zit wel sls in, dus niet geschikt als je alleen maar natuurlijke biologische producten wilt gebruiken. Ik ben hier naar aan het overstappen, maar sls zit in bijna alle vloeibare zeep en veel douchegels. Het is een middel wat ervoor zorgt dat producten gaan schuimen. Hoe dan ook, dit is een afweging die je zelf moet maken. Hoe minder je ervan gebruikt, hoe beter natuurlijk.

Wat er ook in zit is yellow 5. Een synthetische kleurstof die mogelijk kankerverwekkend is. Het zijn natuurlijk heel kleine hoeveelheden, maar het blijft voor mij verontrustend dat dit soort middelen worden gebruikt. Het enige wat het doet is het product een beetje oranje kleuren.

Erg jammer. Tot slot is er nog de discussie over parfum. Parfum kan zowel natuurlijk als synthetisch zijn, maar dat hoeft niet te worden vermeld. Parfummakers zijn in de wet beschermt en hoeven de gebruikte ingrediënten niet prijs te geven.


Ik zal deze douchegel dus nooit los kopen, er ziten mij teveel schadelijke stoffen in.Reactie schrijven

Commentaren: 0