· 

De Family Survival Planner

Een tijdje geleden kocht ik de Family Survival Planner, omdat ik wat meer overzicht nodig had in 'wie, wat, waar'. De reden dat ik voor deze gezinsagenda koos is eigenlijk heel simpel: deze planner begint in augustus en loopt vervolgens het hele volgende jaar door. Ik ben er inmiddels achter dat er heel veel keus is in gezinsplanners, maar ben ook nog steeds tevreden met de Survival Family Planner.

 

Het is een grote kalender en ik heb eigenlijk ook nog steeds geen plekje gevonden om hem op te hangen. Ik heb ook nog steeds een persoonlijke agenda in mijn tas voor afspraken die ik onderweg maak. Nadeel voor veel gezinnen zal zijn dat er, ondanks het formaat, geen aparte kolommen zijn voor iedereens eigen afspraken. Voor ons is dat nu nog niet noodzakelijk, maar het zal in de toekomst zeker een reden zijn om voor een andere planner te kiezen. 

 

Wat ik heel leuk aan de planner vind zijn de vrolijke tekeningen en de kaft. Er zitten ook 3 enorme stickervellen bij de planner om je afspraken nog leuker in te plannen. De stickers trekken ook extra de aandacht, waardoor je belangrijke afspraken minder snel over het hoofd ziet. Bij iedere maand zit een vakje 'to do kids' en een vakje 'to do papa/mama' wat ook heel handig is voor die karweitjes die je alsmaar uitstelt. Jammer dat Teun nog niet kan lezen, want ik heb er al een paar keer 'kamer opruimen' opgezet, maar dat heeft nog niet geholpen.

Tot slot heeft iedere maand nog een vak met een tekst die toepasselijk is voor die maand. Voor december gaat dat bv. over hoe je sinterklaas kan vieren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze teksten niet zo goed lees en ze ook niet echt nodig vind op de planner. Als er ruimte over is, volgt er ook nog een vakje met tips. Achterin de planner vind je trouwens een overzicht met alle schoolvakanties in Nederland en België en een plek om belangrijke telefoonnummers op te schrijven. 

In conclusie, de plus- en minpunten van deze kalender:

Pluspunten

 

  • handige stickers
  • leuke tekeningen
  • overzicht per maand
  • 'to do' vakjes

Minpunten

 

  • Prijs
  • voor gezinnen met oudere kinderen, veel verschillende afspraken zijn er geen aparte kolommen
  • de extra teksten zijn voor mij overbodig

Reactie schrijven

Commentaren: 0