· 

Mádara Organic Skincare

Mádara Organic Skincare

Nu ik voor Teun extra goed oplet wat er allemaal in zijn verzorgingsproducten zit, ben ik ook kritischer naar mijn eigen verzorgings- en cosmeticaproducten gaan kijken. Ik heb een hoop oude spullen weggedaan, omdat deze al ver over de houdbaarheidsdatum waren en ben op zoek gegaan naar nieuwe, pure en eerlijke producten.  

 

 

Een merk waar ik erg enthousiast over geworden ben, is Mádara Cosmetics. Dit merk is o.a. te krijgen bij De Groene Drogist, maar Mádara heeft ook een goede eigen website, met lagere verzendkosten (gratis vanaf 45 euro.) Mádara komt uit Estland en gebruikt met name biologische planten en kruiden die in de Baltische landen groeien. Mádara heeft geen make up, maar wel hele fijne verzorgingsproducten ben ik achter gekomen.

 

Ik bestelde bij De Groene Drogist een aantal samples om dit merk uit te proberen. Een tip om gemakkelijk een aantal merken en producten uit te proberen zijn de sample setjes voor verschillende huidtypes. Een setje kost slechts 2,95 en er zitten veel samples van Mádara in. (De samples van de andere merken in het setje zal ik een andere keer reviewen.) 

Het setje wat ik bestelde is voor de droge en rijpe huid, omdat ik, zeker nu het weer winter wordt en de verwarming brandt, een droge huid heb. Ik bestelde los ook de Nourish en Repair shampoo sample en Conditioner sample voor 0,25 cent per stuk. Ik was gelijk erg blij met deze shampoo en conditioner, want mijn haar had veel gespleten punten en was wat droog en heeft nu na het wassen gelijk veel meer glans. 

 

Ik ben ook heel enthousiast over de Mádara SOS Hydra Recharge Cream (ook los besteld). Mijn huid voelt heerlijk glad en zacht aan na het gebruik van deze crème. Enige minpuntje vind ik dat de crème niet zo lekker ruikt. In de sample set vind je ook het sample van het SOS Hydra Repair Serum. Dit doet hetzelfde, maar kan je onder je gebruikelijke dag- en nachtcrème smeren voor extra hydratatie. 

 

De Time Miracle Eye Cream vind ik ook fijn, maar omdat ik nog niet zo veel lijntjes heb kan ik de werking minder goed beoordelen. Ik ben wel erg benieuwd naar de Anti-Fatigue Eye Rescue Cream van Mádara, omdat ik snel donkere plekken onder mijn ogen heb. Dit is een nieuwe oogcrème van Mádara, die helaas niet in de sample set zat. 

 

De Smart Antioxidants Fine Line Minimising Cream vind ik ook lastig te beoordelen, om dezelfde reden als de oogcreme. Ik voel wel dat mijn huid soort van strakgetrokken wordt door deze creme dus ik kan me goed voorstellen dat hij lijntjes minder zichtbaar maakt.

 

Tot slot zat er nog een sample van de Time Miracle Day Cream in het setje, behorend bij de Time Miracle Eye Cream. Ook weer een fijne crème die ik in combinatie met het SOS Hydra Serum heb gebruikt. Voor mij is de SOS Hydra lijn de meest geschikte lijn van Mádara, maar dat kan je natuurlijk lekker zelf uitproberen dmv de samples. Bij Mádara zelf kan je de samples trouwens gratis meebestellen als je iets koopt. 

 

Er is ook een mamma en babylijn van Mádara waar ik erg benieuwd naar ben en Mádara biedt een Insider Beauty Box aan. Deze komt twee keer per jaar uit in het voorjaar en in het najaar. De box is los te bestellen voor 27,95 (waarde van de box is 40 euro volgens Mádara) of per twee 37,95 (waarde van 80 euro). In de box zitten de nieuwste producten van Mádara voordat ze uitkomen. Je kan de eerdere boxen bekijken op de website. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de voorjaarsbox die begin volgend jaar uitkomt!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Suzanne (vrijdag, 22 december 2017 21:27)

    Helaas ben ik erachter gekomen dat Madara sinds een tijdje in China verkoopt wat betekent dat dit merk niet dierproefvrij is. Dit doet niets af aan de kwaliteit van de ingrediënten, maar is wel erg jammer.