· 

Mijn 5 favoriete babyverzorgingsproducten

Mijn 5 favoriete babyverzorgingsproducten

In deze blog bespreek ik mijn top 5 favoriete babyverzorgingsproducten. We kennen allemaal dat bekende gele merk met bijbehorende geurtje, maar ik kies liever voor merken die vooral mild van geur zijn en van ingrediënten. Ook voor mezelf stap ik steeds meer over op natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica, maar daarover meer in een andere blog. Hieronder mijn top 5 merken en producten die je niet kan missen in huis.

 

1) Naif heeft een hele fijne lijn verzorgingsproducten voor de baby. Een van de eerste producten die ik van Naif kocht was de zonnebrand, vanwege het natuurlijke filter. Als je eenmaal weet wat voor chemicaliën er allemaal in de meeste zonnebrand zit dan haal je die echt niet meer in huis, ook niet voor jezelf. Daarnaast heeft Naif ook een after sun speciaal voor de baby. Recent vond ik ook Baby Wipes van Naif, gemaakt van bamboo en met een zeer milde geur. De doekjes zijn te gebruiken voor zowel de billen als het gezicht en de handen, dus ideaal om mee te nemen en nog milieuvriendelijk ook!

 

2) Zarqa. Al voor de geboorte van Teun was ik op zoek naar milde huidvriendelijke en natuurlijke baby producten. Ik kwam toen uit op Zarqa, wat ik ook zelf ben gaan gebruiken. We gebruiken nu vooral nog de shampoo van Zarqa en als we op reis gaan, vind ik de 3 in 1 wash erg handig. Hier kan je ook zelf prima mee douchen en je haar mee wassen dus dat scheelt een hoop ruimte in je koffer. Nog een tip voor mamma's to be is het badzout met magnesium. Hier raken je benen weer heerlijk ontspannen van.

 

3) Drs Leenarts heeft ook fijne producten. Momenteel gebruiken we de droge huid zalf die erg goed werkt bij eczeem klachten en toen Teun nog veel last had van berg (schilfers op de hoofdhuid), hebben we de speciale berg zalf gebruikt. Net als Naif is dit merk gewoon bij de drogist verkrijgbaar.

 

4) Grahams hebben we ook een tijd lang gebruikt tegen Teun zijn eczeem, maar deze producten vind ik wel erg duur. Ze zijn dan ook volledig natuurlijk en helpen goed. De crème hebben we nu dus vervangen voor voor de droge huid zalf van Drs Leenarts, maar de Grahams eczeem olie voor huid en bad gebruiken we nog wel voor na het badderen. In het bad zelf gebruiken we de Etos badolie, die ik ook erg prettig vind.

 

5) Konjac spons. Als laatste toegevoegd aan de badkamer is de Konjac spons waarmee je je baby op een heel milde wijze kan wassen. Ik gebruik er zelf ook een om mijn gezicht te reinigen en dat bevalt goed. De spons is gemaakt van de wortel van de Konjac plant die in Azië groeit. Wat ik er zo fijn aan vind is dat je dus op heel natuurlijke manier je gezicht of lichaam kan reinigen. Je kan de spons met of zonder reinigingsproduct gebruiken. De spons is zo mild dat deze zelfs voor de huid van premature baby's gebruikt kan worden. Er zijn verschillende varianten van de spons, voor meer informatie kan je kijken op www.konjacspongecompany.com en bestellen kan in verschillende Nederlandse webshops.

 

Heb jij nog andere favoriete natuurlijke babyverzorgingsproducten die niet in deze lijst staan? Laat het me dan weten door te reageren op deze blog of stuur me een mailtje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0