· 

Vijf keer reisideeën met kinderen

Vijf  keer reisideeën met kinderen

Deze keer eindelijk een blog over reizen met kinderen, want dat kan toch niet ontbreken op Suzanne’s Travel. Als je mij volgt, weet je dat er even wat dingen tussen zijn gekomen en ik ben ook nog steeds bezig met het reviewen van de zwangerschapsboxen. Binnenkort ook een blog over een aantal verzorgingsproducten voor zowel mamma als de baby, maar nu eerst dus eindelijk een blog over reizen.

Ik ga je wel zeggen dat mijn band met reizen enorm veranderd is de laatste paar jaar. Dit heeft te maken met andere reiservaringen, een wereld die op zijn zachts gezegd erg onrustig en onveilig is en natuurlijk door het feit dat ik nu moeder ben. Een kind doe je niet zo’n plezier met een verre reis, die wil gewoon leuk kunnen spelen. Natuurlijk hangt dat ook van de leeftijd van je kind(eren) af en ik heb zeker ook nog verre reizen op mijn verlanglijstje staan, maar daar blijven ze voorlopig even geparkeerd. De laatste weken met Teun (die last van astma heeft), hebben dit gevoel alleen maar versterkt.

Hieronder dus een aantal ideeën voor vakanties die goed te doen zijn met kinderen.

 

Landal kinder bungalow

Een weekje in een vakantiepark in Nederland van bv Center Parks of Landal is een populaire vakantie wanneer er net een baby is. Ook wij hebben dit afgelopen jaar met Teun gedaan toen hij 6 maanden was. Van de week kwam ik erachter dat Landal speciale kinder bungalows heeft, die hier helemaal op ingericht zijn. Het huisje dat wij hadden gehuurd van Center Parks was echt prima, maar met het baby bedje in de slaapkamer was het toch wat krap. Ook hadden wij zelf de kinderstoel meegenomen waardoor de auto nog voller dan vol zat. In de kinder bungalow zijn standaard ook een kinderstoel, commode met aankleedkussen en speelgoed en kinderbedlinnen aanwezig. Er zijn ook bugalows met standaard een wipstoel, een box of een babybadje. Superhandig natuurlijk allemaal!

 

Hotel de Zeeuwse Kust in Zeeland

Nog zo’n topper voor families met een baby. Ik ben hier helaas nog niet zelf geweest, maar misschien dat we dit hotel volgend jaar eens gaan bekijken. Er zijn verschillende kamertypes te boeken, zoals de babysuite, kindersuite en de XXL familiesuite.

 

De babysuite is voor 2 volwassenen met baby en heeft een aparte babykamer voorzien van ledikant, commode, babybadje en luieremmer. In de woonkamer vind je nog een kinderstoel en de kamer is voorzien van magnetron, kookplaat, koelkast en Tassimo koffieapparaat.

 

De kindersuite is wat ruimer en hier kan je met 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen verblijven. In de woonkamer een tweepersoons boxspring voor pappa en mamma en in de kinderkamer vind je 2 stapelbedden. Ook de keuken van de kindersuite is weer voorzien van magnetron, kookplaat, koelkast en Tassimo koffieapparaat. Alle kindersuites bevinden zich op de begane grond met toegang tot een terras.

 

De XXL familiesuite is nog groter en heeft twee aparte slaapkamers. Deze is er voor 5 of voor 6 personen. De voorzieningen zijn verder weer hetzelfde als in de andere suites.

Alle kamers hebben gratis wifi en je loopt vanuit het hotel zo naar het strand van Renesse. Verder zijn er een zwembad, tennisbaan, supermarkt, restaurant en een wellness in het hotel aanwezig. Er wordt ook animatie aangeboden en er is een speeltuin voor de kinderen.

 

Liever naar het buitenland, dan is een campervakantie in Noorwegen een leuk idee. Op die manier kan je toch een rondreis maken, maar hoef je niet iedere keer weer in te pakken. Je kan vaak een pakket bijboeken met schoonmaakartikelen en bedlinnen, dat scheelt weer een hoop gesleep met spullen. Noorwegen heeft prachtige natuur met veel Nationale parken. Er worden ook talloze outdoor activiteiten aangeboden en je hoeft je dus niet te vervelen. Het weer in de zomer is te vergelijken met het weer hier in Nederland, maar er zijn wel meer zonuren dan hier. Mocht je de droom hebben ooit nog een camperreis in Canada of Amerika te maken, dan is Noorwegen een goede plek om te ‘oefenen’ en eens te kijken of het reizen met een camper bevalt.

 

Voor iets oudere kinderen en vaak iets verdere en avontuurlijkere bestemmingen is Sawadee een goede reisorganisatie om eens rond te kijken. Zij hebben speciale familiereizen en ook reizen voor eenoudergezinnen. Het zijn wel allemaal groepsreizen dus hier moet je van houden, maar kinderen vinden dat vaak hartstikke leuk omdat ze zo meer aanspraak hebben. Er zijn bijvoorbeeld reizen naar Kenia, Indonesië en Costa Rica. Ik heb zelf als kind veel mooie verre reizen met mijn ouders gemaakt en daar heb ik een hoop leuke herinneringen aan. Kies je liever voor een autoreis of een privéreis met gids, kijk dan eens bij bv. Tenzing Travel of Travel Trend. Uiteraard kan je via Suzanne’s Travel gratis advies krijgen over al deze reisorganisaties en bestemmingen indien je via mij boekt.

 

Als laatste kinderreis wil ik hier graag de Disney Cruise vermelden. Heel erg leuk om met jonge kinderen te doen, maar ook met tieners. Er zijn cruises in zowel Europa als Amerika met verschillende routes. In Amerika kan je zelfs naar Disney's privé-eiland Castaway Cay. Aan boord zie je prachtige musicals van Disney en de nieuwste Disney films. Voor de kleinste is er een speciale Disney Kids club en voor de tieners een eigen privéclub zonder kleine kinderen of volwassenen. Zo heeft het hele gezin een onvergetelijke vakantie.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke reizen te vinden voor en met kinderen en ik hoor het graag als je hier ideeën over hebt. Laat een reactie achter onder deze blog of neem contact op als je een keer je reisplannen wilt bespreken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0